Rezistans Nedir?

Elektrik enerjilerini ısı enerjilerine dönüştürmekte olan direnç tellerine verilen genel isim rezistans olmaktadır. Bu ürünler oldukça yüksek ısılara karşı da direnç göstermektedir. Rezistansların içerisinde nikel, krom ve alüminyum alaşımları bulunur. Rezistanslar başta ısınma teknolojisi olmak üzere tekstil, ağır sanayi ve elektrikli ev aletleri gibi pek çok alanda önemli bir yere sahiptir. Kullanılan malzemelere ve kullanım alanlarına göre de çeşitlere ayrılmaktadırlar. Gelişen teknoloji ile beraber pek çok farklı alanlarda da kullanılmaya başlanmıştır. Örneğin, aynalara ısı verilmesi ile birlikte rezistanslı aynalarda buharlaşma gibi sorunlar yaşanmamaktadır ve buna benzer pek çok ortamda da kullanılmakta olan ürünlerdir.

Rezistanslar oldukça yüksek olan ısılara karşı direnç göstermekte olan bir tip ısıtıcı ürünleridir. Elektrik enerjilerini ısı enerjilerine dönüştürmekte olan direnç tellerine rezistans denmektedir. Elektrikli ısıtma ve ısınma amaçları ile olan cihazlarda da ısıyı meydana getiren metal teller rezistanslardır.

Genellikle de halk dilinde krom nikel tel olarak da bilinmektedir. Rezistansların telleri yuvarlak ve yassı olmak üzere 2 gruba ayrılmaktadır. Bu teller nikel, krom, alüminyum ve demir alaşımlarına göre de farklı çalışma sıcaklığına sahiptirler. Rezistansların pek çok çeşidi bulunmaktadır ve bunların her biride ayrı olarak üretilir. Kullanılacakları alanlara ve cihazlara bağlı olarak da üretilmekte olan rezistanslar birçok farklı çeşitte özel olarak da üretimleri ve modelleri bulunmaktadır.

Rezistans Hakkında Bazı Bilgiler

Rezistansların çalışma prensipleri oldukça kolay bir mantığa ve bunun yanında da matematiğe dayanmaktadır. Örneğin, elektriklerin hangi oranlarda ısılara dönüşeceğinin hesaplamaları sonucunda ısıtıcı cihazlar için dirençler tespit edilmektedir ve cihazların üretim aşamalarında da bu niteliklere hizmet edebilecek materyaller kullanılmaktadır.

Rezistans çeşitleri, pek çok sektörde kullanılan ve elektrikli aletler için de olmazsa olmaz olarak bilinen, kullanılacak olan makine veya cihazlara göre de farklı biçimlerde kullanılmaktadır. Bu çeşitler de kullanılacak olan cihazlara uygun olarak üretilmektedir. Nikel bazlı olan rezistanslar genelde nikrom olmaktadır. Nikromların rezistanslar için en popüler olan malzeme olmasının da çeşitli sebepleri bulunmaktadır. Nikrom, çok yüksek bir erime noktalarına sahiptir ve çok yüksek sıcaklıklarda da bile oksitlenmezler. Bunların yanı sıra ayrıca ısındıkları takdirde çok fazlada genleşme söz konusu olamaz. Pek çok rezistans çeşidi günümüzde mevcuttur. Bunlardan bazıları; saç kelepçe rezistanslar, hava soğutmalı rezistanslar, meme rezistanslar, fişek rezistanslar, enerji tasarruflu rezistanslar, boru rezistanslar, manifold rezistanslar, sıcak yolluk rezistanslar, kalıp rezistanslar ve telli kaset ısıtıcılar ve su ısıtıcıları olarak da bilinmektedir.

Rezistans Nerede Kullanılır?

Rezistans telleri pek çok farklı amaçlar için de kullanılmaktadır. Farklı oranlarda metallerden oluşmaktadır ve ısıtma malzemelerinde ısıtıcı teller olarak da kullanılmaktadır. Bu teller, elektrik akımlarına karşı da direnç göstermektedir.

Rezistansların Kullanıldığı Alanlar Nelerdir?

Bu ısıtıcılar, tekstil sanayileri, ağır sanayi ve bazı küçük ev aletleri gibi pek çok farklı alanlarda kullanılmaktadır. Ölçü ve ebatları da değişiklik göstermektedir. Yapılan talepler doğrultusunda da bu ürünler hazırlanmaktadır. Isıtıcı yüzeylerinde ısı transferleri sağladığı için de enerji tasarruflu ürünler olmaktadır. Rezistansların kullanım alanları birbirinden farklı olduğu için de ihtiyaçlarınıza uygun modelleri seçmeniz gerekmektedir.

Fırınlar, ısıtıcılar, bulaşık makineleri, açık büfe rezistansı, fritöz ve endüstriyel rezistanslarda kullanılmakta olan direnç telleri yüksek mühendislik çalışmaları ile hazırlanmaktadır. Günümüz teknolojisinin gelişmesi ile her geçen gün pek çok alanda rezistanslar kullanılmaya başlanmaktadır. Bu rezistanslar sayesinde zaman kayıplarınızdan da kolaylıkla kurtulmanız mümkündür.

Pek çok alanda farklı amaçlar ile kullanılan rezistanslar birçok avantajı da beraberinde getirmektedir.

Rezistans için https://www.rezistansmarket.com/ tıklayın.