İşinizi Daha Verimli Bir Şekilde Nasıl Yönetirsiniz?

Küçük işletmelerin rekabetçi bir sektörde ayakta kalması zor olabilir ve muhtemelen 10 küçük işletmeden sadece 1’inin başarılı olduğunu zaten biliyorsunuzdur. Bu korkunç istatistik, insanların işlerini geliştirme şansı vermeden vazgeçmelerine neden olabilir. Neyse ki, işinizi iyi yönetmenize ve büyümesini sağlamanıza yardımcı olacak yollar var. İşte işinizi daha verimli yönetmenize ve ona başarılı olmak için en iyi şansı vermenize yardımcı olacak birkaç ipucu.

Belirli Hizmetleri Dış Kaynaklardan Kullanın

Girişimlerin yüzde 21,5’inin ilk yıllarında başarısız olduğunu biliyor muydunuz? Bu oran ikinci yılda 30, beşinci yılda 50 ve onuncu yıllarında 70’dir. Birçok işletme sahibi tarafından verilen bir sebep paradır. Birçok küçük işletmenin parası bitme eğilimindedir ve birçok işletme sahibi, her şeyi kendileri yaparak maliyetleri azaltabileceklerini düşünür. Ancak bir girişimci olarak, paranızı ne zaman yatıracağınızı bilmeniz gerekir.

Belirli iş fonksiyonlarını bir üçüncü taraf sağlayıcıya dış kaynak sağlamak size bir miktar paraya mal olabilir. Bununla birlikte, iş büyümesine odaklanırken, tanıdık olmayan hizmetleri başka birine devretmenize de olanak tanır. Küçük bir işletme olarak, yeni çalışanları işe almak, çok sayıda paranızı tüketebilir. Kalıcı bir ekip, hem işçilik hem de genel gider açısından paraya mal olur. Üçüncü bir tarafla çalışmak, uzun vadede kalıcı bir iş rolü oluşturma veya bunun için büyük miktarda para harcama gibi zorluklarla uğraşmanız gerekmeyeceği anlamına gelir.

İş Planınızı Tekrar Gözden Geçirin

Bir işletme sahibi olarak orijinal satış stratejinizi, pazarlama araştırmanızı, iş operasyonlarınızı ve finansal tahmininizi detaylandıran mevcut bir iş planınız olmalıdır. İş planınız bir yerde olumsuz sonuçlanıyorsa iyice derinleştirin ve sebebini mutlaka bulun.

İşletmeniz büyüdükçe, iş planınızın artık orijinali ile alakalı olmadığını göreceksiniz. Bu iyi bir şey çünkü şirketinizin yükselişe geçtiğini gösterir. Planınıza bakmalı ve ulaştığınız hedefleri ve geliştirmeniz gereken alanları not etmelisiniz. Orijinal belgeniz, güçlü ve zayıf yönlerinizi belirlemenize yardımcı olabilir ve işiniz büyüdükçe gözden geçirilmelidir.